Зміни свій раціон та покращи здоров’я: як відмова від чаю та фаст-фуду може знизити рівень «вічних хімікатів» у крові

PFAS

Свіже дослідження вказує на те, що зміни в дієті можуть впливати на рівень PFAS у крові, знижуючи його шляхом відмови від їжі на винос, обробленого м’яса та чаю.

Як повідомляє «STUDway» з посиланням на «ScienceDirect», PFAS (пер- і поліфторалкільні речовини) – це хімічні сполуки, відомі як «вічні хімікати» за їхню стійкість до розкладання та використання у різних товарах, включаючи каструлі, пакування та фарби. Дослідники з Університету Південної Каліфорнії проаналізували дієту та рівень PFAS у 727 молодих осіб. Виявилося, що особи, які споживали більше їжі на винос, обробленого м’яса і пили більше чаю, мали вищий рівень PFAS.

Щодо чаю, експерти припускають, що паперові чайні пакетики можуть бути джерелом забруднення, а шкідливі речовини можуть потрапляти в чай через матеріали упакування. Щодо обробленого м’яса, PFAS може потрапити в нього під час різних етапів виробництва: тварини вирощуються на забруднених територіях, м’ясо упаковується в неякісні матеріали, а оброблене м’ясо додатково може накопичувати хімікати під час обробки або готування.
Згідно з результатами, зниження рівня PFAS можливо за допомогою таких змін у стилі життя, як готування їжі вдома, уникання фаст-фуду та обробленого м’яса, а також обмеження споживання чаю.

Нагадаємо, ми раніше розповідали, яка рослина стане останньою надією людства на виживання після великого виверження або ядерної війни.

Провідник у світ стилю та естетики, надаючи поради щодо тенденцій у моді, красі та здоров'ї, і створюючи гармонію у житті наших читачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *