Site icon STUDWay

Євген Клопотенко прокоментував скандал зі зйомками в Києво-Печерській лаврі

Євген Клопотенко про скандал зі зйомками в лаврі

Фото - apostrophe.ua.

Український шеф-кухар, ресторатор і дослідник кулінарних традицій Євген Клопотенко відповів на критику щодо зйомок різдвяного епізоду проєкту «Реальна історія» у трапезній палаті Києво-Печерської лаври разом із продюсером та ведучим Акімом Галімовим.

Як повідомляє Studway з посиланням на «NV», Клопотенко пояснив, що ідея зняти випуск про українські сакральні страви виникла після того, як територію Лаври звільнили від УПЦ МП.

«Раніше я лише мріяв про таку можливість. Тепер ми можемо відроджувати українські кулінарні традиції у найсвятішому місці нашої культури»,

– зазначив він.

Кулінар підкреслив, що метою було дослідження національних різдвяних страв, збережених у церковних архівах, які постраждали від радянського винищення культури. Серед знайдених рецептів – пиріжки з ікрою карася, цибулею та пшоном, а також гороховий кисіль.

За словами Клопотенка, усі зйомки проводилися з дотриманням правил перебування в Лаврі. Страви лише демонстрували, а не готували на місці.

Після хвилі критики кулінар закрив коментарі до публікації, але зазначив:

«Я ніколи не прагнув образити почуття вірян. Навпаки, хотів поділитися світлом і добром, показати справжні різдвяні традиції. Досліджуймо свою історію, плекаймо українське та будьмо добрішими один до одного».

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко зізнався, яка ціна приватної вечері від нього.

Exit mobile version