Матеріал, який використовується для виготовлення посуду, впливає як на здоров’я, так і на результати готування. Найбільш розповсюджені варіанти ми розглянемо далі.
Як повідомляє «STUDway» з посиланням на «Сikavosti», керамічний посуд, вирізняється антипригарною поверхнею та, в цілому, вважається безпечним. Проте потрібно переконатися, що кераміка не має в своєму складі важких металів та шкідливих сполук. Тефлон або ПТФЕ, має відмінні антипригарні властивості, але його вплив на здоров’я є причиною занепокоєнь. Традиційний тефлон містив PFOA, що міг викликати онкологію і наразі заборонений. Сучасний тефлон має в складі різні речовини, які також можуть бути небезпечними, особливо при перегріванні посуду. Крім того, матеріал0 вимагає обережного поводження, бо він може схильний до руйнування.
Скло вважається безпечним для здоров’я. Воно інертне та не реагує з їжею. Його основним недоліком є доволі обмежена універсальність використання впорівнянні з іншими матеріалами. Нержавіюча сталь – ще один розповсюджений матеріал, відомий своєю довговічністю та нереактивністю. Сталь безпечна для приготування їжі аде їй не вистачає антипригарних властивостей.
Отже нержавійка і скло вважаються безпечнішими завдяки відсутності хімічних покриттів, тоді як кераміка і сучасний тефлон можуть бути використані з обережністю, переконавшись, що вони не мають шкідливих речовин в складі та не перегріваються. Зрештою, вибір матеріалу для посуду залежить від персональних уподобань та потреб.
Нагадаємо, ми раніше розповідали, що тривалість життя людей під загрозою через зміну клімату.