Site icon STUDWay

Складний процес робимо легким: підбірка кращих рецептів для виготовлення мила вдома

Натуральне мило

Фото - vikna.tv.

Новий тренд серед українців – виготовлення мила в домашніх умовах – набув дуже великої популярності. Це захопливе та творче заняття дозволяє відпочити від щоденної суєти, розкрити фантазію та креатив. Розкриймо, як саме зробити мило вдома з доступних інгредієнтів.

За інформацією від «STUDway» з посиланням на «vikna.tv», для виготовлення мила «з нуля» вам знадобляться жирні кислоти (різні рослинні олії, тваринні жири або віск) та луги. Миловаріння потребує особливої обережності та дотримання техніки безпеки. Потрібно надягнути маску, рукавички та захисні окуляри. Також має бути готовим оцет для нейтралізації луг при попаданні на шкіру.

Отже, ось кроки для виготовлення мила «з нуля»:

1. Ретельно розрахуйте компоненти.

2. Зважте масла та віск.

3. Виміряйте потрібну кількість води, наповнювачів та інших складових. Кожен компонент слід відокремити в окремі посудини.

4. Розплавте віск та тверді рослинні олії на водяній бані.

5. Акуратно зважте луг, обов’язково надягнувши захисні засоби.

6. У високій посудині, розміщеній в раковині з холодною водою, розчиняйте луг. Додавайте його поступово і ретельно розмішуйте.

7. Лужний розчин потрібно перелити через марлю або ситечко у суміш масел. Важливо, щоб кристали лугу не потрапили до готового мила, оскільки вони можуть викликати опіки.

Існує 2 способи миловаріння: холодний та гарячий. У першому варіанті всі інгредієнти додаються в мильну масу, потім змішуються і залишаються на витворення протягом 1-2 місяців. Гарячий метод дозволяє швидше отримати готовий продукт. Мильна маса вариться на водяній бані приблизно 4 години. Мило готове одразу після застигання, але краще щоб воно настоялось два тижні.

Також є простий спосіб приготувати мило в домашніх умовах на основі дитячого мила:

1. Натерти дитяче мило на тертці або нарізати на дрібні шматочки.

2. Розтопіть мило протягом 10-40 хв., додавши 1 ч. л. цукру чи меду, щоб прискорити процес.

3. Ретельно помішайте суміш до відсутності грудочок. В результаті вона повинна мати консистенцію сметани.

4. Не знімаючи з водяної бані, додайте олію солодкого мигдалю та перемішайте масу на вогні, не допускаючи кипіння.

5. Після цього зніміть масу з вогню і залиште охолоджуватися протягом 5-10 хв., після чого додайте ефірні олії.

Нагадаємо, ми раніше розповідали про книги, які можна прочитати за один вечір.

Exit mobile version