Site icon STUDWay

Як ультраперероблені продукти ведуть до депресії та тривожності: шокуючі факти від австралійських вчених

шкідлива їжа

Фото - cikavosti.com.

Ультраперероблені продукти стають причиною 32 негативних наслідків для організму, включаючи фізичні хвороби та порушення психічного здоров’я. Вони є значущою частиною харчування в численних країнах, особливо в тих, де високий рівень доходу. Це призводить до того, що до 58% енергії денного раціону припадає на ці продукти.

За інформацією від «STUDway» з посиланням на «Сikavosti», наукові дослідження свідчать про важливий зв’язок між ультрапереробленою їжею та загостренням проблем зі здоров’ям. Вони часто містять велику кількість солі, цукру, жиру та штучних добавок, не надають необхідних організму вітамінів і клітковини. Вчені з Австралії здійснили аналіз 45 метааналізів із 14 оглядових статей, в основі яких були дані, зібрані від майже 10 млн. осіб. Результати дослідження показали, що люди, які споживають ультраперероблені продукти з надзвичайною регулярністю, піддають себе високому ризику смерті від серцево-судинних захворювань (збільшення на 50%), а також збільшенню ймовірності тривожності, психічних розладів (48-53%), депресії (22%) та діабету ІІ типу (12%). Загальний ризик смерті також збільшує на 21%.

Дослідники закликають владу до вжиття заходів щодо регулювання кількості ультраперероблених продуктів у раціоні населення. Вони висловлюють обґрунтовану необхідність обмежити рекламу та продаж цих продуктів у лікарнях і школах. Вчені переконані, що необроблені та мінімально оброблені альтернативи мають стати більш доступними, сприяючи збереженню здоров’я людей.

Exit mobile version