Суші – улюблена страва багатьох, завдяки неповторному поєднанню смаків та корисних властивостей. Класичний рецепт включає рис, з додаванням оцту, різноманітні начинки, переважно морські продукти, а іноді й м’ясо, овочі, гриби чи яйця. Зазвичай суші обгортають водорості (норі). Щоб насолоджуватися цією стравою, її зазвичай споживають паличками і далі ми надамо початківцям інструкцію, яка допоможе правильно їх утримувати.
За інформацією від «STUDway» з посиланням на «Факти», дерев’яні палички для суші відомі як хасі та мають довжину близько 20 см, що є оптимальним розміром для насолоди цією стравою. Розглядаючи палички, помітно, що один кінець тонший за інший – саме він призначений для брання страви.
Щоб навчитися правильно тримати палички, слід:
1. Розслабити руку, витягнути вказівний та середній вперед, а безіменний та мізинець – зігнути.
2. Покласти товший кінець однієї палички між великим та вказівним пальцями так, щоб інша впиралась у безіменний палець.
3. Зафіксувати паличку, натиснувши на неї основою великого пальця.
4. Другу покласти на фалангу вказівного пальця, а кінчиками середнього та великого притримувати її ближче до середини.
5. Стискати та розтискати кінці паличок.
Практика грає ключову роль. Перед тим, як розпочати трапезу, попрактикуйтеся з уявними суші. Коли палички міцно тримаються в руці та не падають, ви готові смакувати справжніми суші.
Нагадаємо, ми раніше розповідали, як правильно організувати заняття спортом вдома.