Студенти створили пристрій, який вимірює стиглість авокадо

kelly-sikkema-ZLc9yTIFzNk-unsplash Технологія американських студентів вимірює стиглість фруктів та овочів – це допоможе зменшити кількість харчових відходів.

Для свого дослідження студенти Гарвардської школи інженерів і прикладних наук імені Джона Полсона та стартап Savormetrics обрали авокадо.

Воно недороге і має високу ринкову вартість – сума обігу авокадо в США складає 2,28 мільярда доларів на рік.

До того ж, перестиглі плоди авокадо часто викидають.

За допомогою розробки студентів, можна виміряти певні хімічні властивості авокадо, використовуючи датчики.

Технологія машинного навчання аналізує отримані з датчиків дані і показує приблизну дату дозрівання фрукта.

Як зазначають студенти, прилад не лише зменшує харчові відходи, а й допомагає споживачам обирати найбільш стиглі авокадо.

1-studentdevel

Нагадаємо, український стартап створив мінікухню, яку можна носити з собою.

Джерело: The Village

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus