Який сніданок можна приготувати за 20 хвилин

MyCollages (8)

Відсутність ранкового прийому їжі може стати причиною неконтрольованого вечірнього «жору», який погано впливає і на здоров’я, і на сон.
Повноцінний сніданок запускає обмін речовин і дає енергію на першу половину дня.
Ідеальний ранок з млинцями і ароматною кавою буває не щодня, тож ми пропонуємо тобі здорові сніданки, приготування яких не забере більше 20-25 хвилин.

Сирна запіканка

  • сир зернистий – 600 г
  • цукор – 3 ст. л.
  • яйця – 5 шт
  • манна крупа – 50 г
  • сметана – 350 г
  • родзинки – 150 г родзинок
  • ванілін
  • Замочуємо родзинки в теплій воді на 5-10 хвилин. Сир і цукор перемішуємо до однорідної маси, відділяємо білки від жовтків, додаємо в масу жовтки, манну крупу і борошно, а потім ванілін, сметану і родзинки. Виливаємо тісто у форму і випікаємо 25 хвилин на 180 градусах.

Омлетний рол

  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 2 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • зелена цибуля
  • болгарський перець за смаком – 1 шт.
  • фета/твердий сир/крабові палички/хумус
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Яйця збиваємо з молоком, борошном, сіллю і перцем. Смажимо у вигляді млинчика. Поки омлет смажиться, кришимо фету, дрібно ріжемо зелену цибулю і болгарський перець. Висипаємо всі інгредієнти в омлет і згортаємо його ролом. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.

alex-loup-KnS4CDYUUoI-unsplash

Карпатський йогурт від ТМ «Галичина»

Його не потрібно готувати, проте можна придбати у будь-якому магазині.

Карпатський йогурт «Галичина» – натуральний продукт, що виробляється на основі молока та поєднанні заквасок за унікальною рецептурою.

Ми всі знаємо грецький йогурт, турецький йогурт та інші, «Галичина» ж доклала зусиль та провела багато досліджень, щоб віднайти й відродити карпатський йогурт.

Його особливість у поєднанні заквасок, він не містить цукру, штучних ароматизаторів і барвників.

Йогурт природній та має високий вміст білка. 98% сировини підприємство «Галичина» отримує з фермерських господарств. 40% молока — із Карпатського краю, а саме з Івано-Франківської та Львівської областей.

Карпатський йогурт має ніжний вершковий смак та природну жирність. Додавай до чистого карпатського йогурту різні доданки – гранолу, фрукти, чи ягоди та смакуй здоровим і швидким сніданком.

DSC_7765

Ліниві вареники

  • сир зернистий – 500 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • цукор – 50 г
  • яйця – 2 шт.
  • сметана -500 г
  • ваніль або ванільний цукор
  • фрукти, мед, варення за смаком

Сир змішуємо з борошном, додаємо цукор і ваніль. Перемішуємо. Робимо з сирної маси ковбаску, ріжемо її впоперек на рівні шматочки і кидаємо їх в окріп. Відварюємо вареники протягом 2-3 хвилин. Зверху на вареники викладаємо фрукти чи поливаємо топінгом.

Яєчні мафіни

  • форма для кексів
  • яйця – 3 шт.
  • зелена цибуля
  • бекон
  • тертий сир – 300 г
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Яйця збиваємо до стану піни з сіллю і перцем. Додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, бекон і тертий сир. Перемішуємо. Форму для кексів змащуємо рослинною олією, заливаємо в кожну формочку яєчну суміш. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Смузі

Зранку важко проковтнути навіть ложку каші чи шматочок омлету? Тоді рідкий смузі має видатися тобі привабливішим. Єдина умова — наявність блендеру.

З вівсянки

  • вівсяні пластівці (швидкі) – стакан
  • фрукти/сухофрукти/ягоди за смаком
  • фруктовий/ягідний сік

Заливаємо пластівці водою і залишаємо на 5 хвилин. Після чого кладемо їх у блендер, додаємо будь-які фрукти, ягоди та трохи соку — за 20 секунд маємо корисний і смачний сніданок.

alex-loup--ZvC04d-xLw-unsplash

З овочів

  • огірки – 500 г огірків
  • лайм/лимон – 1 шт.
  • мед – 2 ч. ложки меду
  • свіжа м’ята – 25 г

Огірки миємо, чистимо від шкірки і кладемо в блендер. Вичавлюємо сік з лайма. Додаємо мед і листочки м’яти. Ставимо огірковий смузі на кілька хвилин у холодильник.

З фруктів

  • вівсяні пластівці (швидкі) – стакан
  • фруктовий/ягідний сік або молоко
  • для бананового смузі: 1 банан і 2/3 склянки апельсинового соку
  • для полуничного смузі: 10 ягід полуниці (можна заморожених) і 100 мл молока
  • для грушевого смузі: 2 груші і 150 мл яблучного соку

Так само кладемо всі інгредієнти в блендер і збиваємо до однорідної консистенції. Якщо смузі загустий, додаємо ще трохи соку або молока.

З молочних продуктів

За основу смузі можна брати не лише вівсянку. Підійдуть і молочні продукти.

Смузі на основі:

  • ряжанки: 1 стакан ряжанки, 1 персик, 1 банан, 1 ст. ложка цукру
  • йогурту: 1 стакан карпатського йогурту, 2 груші, 1 жменя замороженої полуниці, ¼ ч. ложки ванільного цукру, 1 ст. ложка цукру
  • кефіру: 1 стакан кефіру, 1 банан, 2 ст. ложки протертої з цукром журавлини, 1 ст. ложка меду.
  • Всі інгредієнти обраного смузі змішуємо в блендері до однорідної консистенції.

    Сподіваємось, тепер ти не будеш обирати між «не запізнитися» і «поснідати», адже пропускати такі смачні сніданки — це просто злочин. Смачного!

    Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus