Науковці пояснили, як пластикові стаканчики змінюють смак кави

jez-timms-NZMfceSGoQY-unsplash (2)

Науковці дослідили, що на смак кави впливають матеріал, колір та текстура посуду, а також обставини за яких вживається напій.
Наприклад, пластикові чашки можуть вбирати запах кави та чаю, змінюючи при цьому смак.

«Кава – один з небагатьох напоїв, де відчуття запаху часто приємніше за смак», – розповідає професор психології в Оксфордському університеті Чарльз Спенс.

У кав’ярнях напій зазвичай продають в одноразових стаканчиках з переробленого паперу або картону. Шорстка текстура чашки робить смак кави гірким, натомість гладка – більш солодким.

Еспресо чи капучино, які подають у скляному посуді довше зберігають тепло і мають більш кремову консистенцію.

Колір чашки теж має значення: в рожевих напій може здаватися солодшим, у зелених – гіркуватим, а в жовтих проявляються обидва смаки.

Нагадаємо, вчені довели, що денний сон знижує ризик серцевих захворювань.

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus