Використання скатертини для столу робить страви смачнішими – дослідження

artem-beliaikin-MI2-rw5cMp4-unsplash (1)

Німецькі вчені дослідили, що страви смакують краще, якщо куштувати їх за застеленим скатертиною столом.
Таким чином науковці вкотре довели, що зовнішня атмосфера впливає на апетит, смак та тривалість прийому їжі.

Учасників експерименту поділили на чотири групи. Вони їли томатний суп за столом з або без скатертини, у темній або добре освітленій кімнаті.

Як виявилося, через тьмяне світло учасникам здалося, що суп був солонішим.

Науковці пояснюють це тим, що наші смакові відчуття можуть загострюватися, коли зменшується видимість.

Помітніших результатів вчені досягли, коли порівняли смаки людей, які їли з і без столової скатертини.

За покритим столом люди мали кращий апетит і обідали довше. Вони також більш позитивно оцінили смак страви.

Автори дослідження зазначають, що ці висновки можуть мати практичне застосування.

Так, створивши відповідну атмосферу у школах, лікарнях чи притулках, можна покращити апетит та зробити прийом їжі більш приємним.

Нагадаємо, мелодія будильника впливає на ранкове самопочуття – дослідження.

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus