Site icon STUDWay

Ресторатор Євген Клопотенко хотів відкрити заклад з борщем у Японії, але отримав несподівану відповідь

Євген Клопотенко

Євген Клопотенко. Фото - odessa-life.od.ua.

У своєму Instagram український ресторатор і шеф-повар Євген Клопотенко розповів, що в Японії мав намір відкрити заклад, де подаватимуть тільки борщ. Він додав, що отримав лист-відповідь від людини, з якою він обговорював цю ідею.

За інформацією від «STUDway» з посиланням на «NV», у листі зазначалося, що в Японії панує поширена думка про борщ як російську страву, що негативно впливає на сприйняття цієї страви в контексті політичних відносин. Таке уявлення про борщ як символ російської культури призвело до того, що японці виявили мало інтересу до його концепції в ресторані. Клопотенко вважає цю ситуацію прикладом впливу російської пропаганди на міжнародні стереотипи. Згідно з думкою ресторатора, українцям необхідно активніше просувати українську культуру та кухню на світовій арені. Він наголошує на необхідності змінювати стереотипи і популяризувати українську кухню, аби сприяти розумінню та зацікавленості громадськості за межами країни.

Цікаво, що влітку 2022 року Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини вніс Культуру приготування українського борщу до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що свідчить про важливість цієї страви для українського народу.

Нагадаємо, ми раніше розповідали, що Євген Клопотенко зізнався, скільки грошей він отримав за перемогу на шоу «МастерШеф».

Exit mobile version