Заклади громадського харчування у Києві тепер можуть приймати гостей всередині приміщень, проте деякі обмеження залишаються.
Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 22 червня.
Так, увійти до закладу можна лише у супроводі персоналу і в масці.
За одним столиком може сидіти чотири людини (діти до 14 років не рахуються). Дозволена ідстань між столиками – не менше півтора метра.
Черги до туалету заборонені.
Також не дозволили відкривати дитячі кімнати, буфети самообслуговування та готувати їжу на відкритих кухнях.
Меню має бути безконтактне або одноразове. Після взаємодії з клієнтом меню треба утилізувати.
Згідно з правилами, гостей обслуговують у масках, окулярах і рукавичках.
Також КМДА прописало вимоги щодо миття посуду.
Багаторазовий посуд потрібно мити виключно за високої температури у посудомийній машині.
Одноразовий посуд має бути з паперу або картону – про пластик не згадують.
Інші елементи посуду – прибори, соломинки, мішалки – мають бути в індивідуальній упаковці.
Детальніше про нові правила за посиланням.
Нагадаємо, в Україні дозволили ЗНО: розповідаємо, яким воно буде.
Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.