Їжа майбутнього: у Фінляндії навчилися виробляти їжу з вуглекислого газу

Solar-Foods_dezeen_2364_col_1-e1562750997873

Фінський стартап Solar Foods знайшов спосіб перетворювати СО2 на їжу.

Щоб виготовити Solein, розробники беруть молекули води й розділяють їх на водень і кисень. Потім водень поєднується з вуглекислим газом і різними поживними речовинами. Отриману суміш згодовують мікробам і отримують готовий продукт.

На вигляд речовина нагадує пшеничну муку. Solein – це альтернативне джерело протеїну, адже на 50% складається з білків.

Для виробництва використовуються відновлювальні джерела енергії та вуглекислий газ, тому вплив на клімат майже відсутній. Цей спосіб не вимагає жодних специфічних умов, тому виготовлення білків стане можливим у всіх частинах світу.

«Вироблену з повітря» продукцію планують виготовляти у великій кількості й почати продавати у магазинах вже у 2021. Наразі розробники прагнуть отримати ліцензію від ЄС.

Нагадаємо, британська студентка створила баночку для парфумів із мила.

Фото: Futurism

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus