Хоча схильність до агресії може бути вродженою, дослідники упевнені, що її причиною є нестача певних харчових продуктів у раціоні. Вони дійшли висновку, що відсутність у раціоні цих продуктів може викликати жорстокість та агресію.
За даними STUDway із посиланням на «Сikavosti.com», у новому дослідженні було встановлено, що люди, які вживають омега-3, рідше схильні до агресії та насильства. Було проаналізовано понад 20 досліджень стосовно омега-3. Було виявлено, що люди, які вживали цю речовину хоча б двічі на тиждень, агресія зменшувалася на 30%. Раніше вже було доведено, що омега-3 покращує функціонування мозку. У новій роботі вчені припустили, що ця речовина покращує механізми, що не працюють потрібним чином у людей зі спалахами гніву та жорстокості. Вчені визнають, що омега-3 не зможе розв’язати проблему насильства в суспільстві, але покращити ситуацію цілком реально.
Омега-3 – це тип жиру, якого потребує організм, але який не виробляється ним самостійно. Основними його джерелами є:
– риба (лосось, оселедець та скумбрія);
– волоські горіхи;
– насіння чіа та льону;
– соєві боби.
Також рекомендується приймати вітамінні добавки з риб’ячим жиром. Дослідники виявили, що у людей, що приймали омега-3, агресія знижувалася на 30%. Однак ефект спостерігався упродовж короткого часу, тому потрібні додаткові дослідження для розуміння причин цього зв’язку та довгострокових ефектів.
Нагадаємо, ми раніше розповідали про 5 способів підвищити продуктивність і встигнути все вчасно.