Що приготувати, коли нема часу готувати

fallon-michael-e2f-U8rJbfQ-unsplash (1)

Підготували для тебе рецепти смачних і корисних перекусів, які можна приготувати за декілька хвилин.

Із 20 березня у багатьох містах України вводять посилений карантин, зокрема зачиняють кав’ярні та ресторани. І хоча доставку ніхто не скасував, іноді хочеться приготувати обід вдома.

Домашні страви корисніші та дешевші. До того ж, їх можна готувати завчасно і брати з собою на роботу чи в університет.

Вечірня гранола

Час приготування: 10 хв.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці;
  • заправка: вода, молоко (коров’яче/соєве/рослинне/безлактозне), сік або кефір;
  • сезонні фрукти: хурма, гранат, ківі та цитрусові (апельсини, мандарини, грейпфрут), яблука та банани – 50 г;
  • горіхи: фундук, волоські горіхи, кеш’ю та мигдаль – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Варити вівсянку не потрібно. Звечора поріж на скибочки фрукти, засип всі інгредієнти у термостакан, залий рідиною по вінця і залиш на ніч у холодильнику. За кілька годин пластівці розбухнуть і стануть м’якими.
  2. Перемішай вміст стакану ложкою.

Приготувавши свій денний перекус завчасно, ти зможеш присвятити ранок чомусь приємнішому – наприклад, сну або пробіжці.

alisha-hieb-LzrMzmVWhJw-unsplash

Реклама

Сирні кульки

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • яєчні білки – 3 шт.;
  • дрібка солі;
  • будь-який сир – 300 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки помісти в тарілку, посоли і збий вінчиком.
  2. Додай борошно і сир, перемішай.
  3. Вологими руками зліпи кульки розміром з волоський горіх, обваляй в борошні.
  4. Виклади кульки на розігріту сковорідку.
  5. Смаж до золотистого кольору.
  6. Обов’язково промокни кульки паперовим рушником.

Якщо взяти шпажки, цей перекус ідеально підійде, щоб ділитися з друзями: ніхто не відмовиться від хрумкої кульки з тягучим сиром.

cocobols-5vu3kHFNMAg-unsplash

Сендвіч із куркою та овочами

Час приготування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • хліб тостовий – 3 шт.;
  • філе куряче – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • огірок – 30 г (половинка невеличкого огірка);
  • листя салату – 3 листки;
  • сир для сендвіча – 15 г;
  • авокадо – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Наріж кубиками філе і вари його 15 хв.
  2. Паралельно обсмаж на розігрітій сковорідці кожний шматочок хліба до хрусткості.
  3. Відділи авокадо від шкірки, намаж його як пасту на тости і посоли.
  4. Послідовно виклади на один тост в однаковій кількості салат, сир, огірки і курку.
  5. Накрий його другим тостом. Знову виклади інгредієнти в тій самій послідовності.
  6. Згори накрий третім тостом.
  7. Розріж сендвіч по діагоналі на два трикутнички.

Вдалий варіант перекусу для пікніка на велику компанію: сендвіч простий і дуже поживний завдяки білкам і авокадо – суперфуду, який замінить шкідливі соуси із синтетичними добавками.

omar-lezama-hernandez--MZeWPaom1w-unsplash

Вівсяний рол

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • вівсянка – 80 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • кисломолочний сир – 100 г;
  • томати – 50 г;
  • зелень – 1 пучок;
  • дрібка кунжуту; сіль;
  • соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. У тарілку насип вівсяні пластівці та додай яйця. Все замішай, посоли і дай настоятися 15 хвилин.
  2. На розігріту сковорідку вилий «тісто» і розрівняй лопаткою, щоб вийшов млинець.
  3. Після появи золотистої скоринки переверни і виклади зверху послідовно сир, томати, кунжут і зелень, посоли.
  4. Накрий кришкою на 2 хвилини.
  5. Загорни млинець у трубочку і розріж впоперек на три-чотири рівні частини.

Універсальний перекус, який можна приготувати на сніданок, обід чи вечерю.

ben-kolde-FFqNATH27EM-unsplash

Енергетичний карамельний батончик з арахісом

Час приготування: 35 хв

Інгредієнти:

  • молоко 3,2% – 200 мл;
  • цукор – 300 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • арахіс – 150 г.
  • Спосіб приготування:

    1. У каструлю вилий молоко, додай цукор. Мішай до повного розчинення цукру. Вари 20 хв на середньому вогні.
    2. У сотейник поклади цукор і, сильно не перемішуючи, вари на середньому вогні до утворення рідкої карамелі.
    3. Карамель готова. Її потрібно вилити в суміш молока і цукру, добре перемішати і варити ще 15 хв.
    4. Додай вершкове масло, попередньо розтоплене на сковорідці, та арахіс, перемішай, готову суміш виклади у форму і залиш в холодильнику на 3 години.
    5. Замерзлу плитку розламай або розріж на шматочки.

    Діставай сковорідку і переходь на бік добра і правильного харчування. Власноруч зроблені перекуси – це бюджетний спосіб дотягнути до основного прийому їжі, можливість порадувати близьких, завести нових знайомих і навіть стати прикладом, викликати захоплення і надихати інших на подвиги. Смачного!

    Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus