5 рецептів перекусів: корисні страви нашвидкуруч

food2

Постійно в пошуку, що приготувати швидко і смачно? Уже давно не гуглиш, як зробити сендвіч, і готовий до експериментів? Прагнеш правильного харчування, але не знаєш, де дістати ягоди годжі, насіння чіа та сльози єдинорога? Розповідаємо про смачні й швидкі страви для перекусів, які приготувати простіше, ніж зварити макарони. Перевіряй!

Насичений графік і брак часу на повноцінний і спокійний прийом їжі часто змушують нас харчуватися нерозбірливо і зловживати шкідливими стравами й перекусами. Стандартна ситуація: ти голодний і дуже поспішаєш – купуєш каву й на ходу з’їдаєш круасан. У кращому разі за годину ти знову зголоднієш, у гіршому – такі імпульсивні рішення скоро дадуться взнаки на талії і самопочутті. Та й перекус улюбленими смачними бутербродами врешті набридне, якщо брати їх із собою щодня.

Ми пропонуємо тобі перевірені рецепти поживних і швидких страв для студентів, які ідеально підійдуть також для обіду на роботі, пікніку і перекусу під час перерви. До того ж ти будеш впевнений у якості та свіжості всіх продуктів. І щоб остаточно тебе переконати, що здорова їжа – це набагато дешевше, ніж здається, ми навіть порахували вартість твоїх майбутніх шедеврів.

1. Вечірня гранола


Час приготування: 10 хв
Орієнтовна вартість порції: 40 грн

Інгредієнти: вівсяні пластівці; рідина на твій смак: вода, молоко (можна мигдальне), сік або кефір; сезонні фрукти: хурма, гранат, ківі та цитрусові (апельсини, мандарини, грейпфрут), яблука та банани – 50 г; горіхи: фундук, волоські горіхи, кеш’ю та мигдаль – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Варити вівсянку не потрібно. Звечора порізати на скибочки фрукти, засипати всі інгредієнти у термостакан, залити рідиною по вінця і залишити на ніч у холодильнику. За кілька годин пластівці розбухнуть і стануть м’якими.
  2. Перемішати вміст стакану ложкою.

Потурбувавшись завчасно про свій денний перекус, ти зможеш використати час зранку для чогось більш приємного – наприклад, сну або пробіжки.

Реклама

2. Сирні кульки

Час приготування: 25 хв
Орієнтовна вартість порції: 50 грн

Інгредієнти: яєчні білки – 3 шт.; дрібка солі; сир (будь-який на твій розсуд) – 300 г; борошно – 3 ст. л.; соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки помістити в тарілку, посолити і збити вінчиком.
  2. Додати борошно і сир, перемішати.
  3. Вологими руками зліпити кульки розміром з волоський горіх, обваляти в борошні.
  4. Викласти кульки на розігріту сковорідку.
  5. Смажити до золотистого кольору.
  6. Обов’язково промокнути кульки паперовим рушником.

Якщо взяти шпажки, цей перекус ідеально підійде, щоб ділитися з друзями: ніхто не відмовиться від хрумкої кульки з тягучим сиром, яку можна ще й зручно тримати без ризику забруднитися.

food1

3. Сендвіч із куркою та овочами

Час приготування: 15 хв
Орієнтовна вартість порції: 55 грн

Інгредієнти: хліб тостовий – 3 шт.; філе куряче – 100 г; яйце – 1 шт.; огірок – 30 г (половинка невеличкого огірка); листя салату – 3 листки; сир для сендвіча – 15 г; авокадо – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати кубиками філе і варити його 15 хв.
  2. Паралельно обсмажити на розігрітій сковорідці кожний шматочок хліба до хрусткості.
  3. Відділити авокадо від шкірки, намазати його як пасту на тости і посолити.
  4. Послідовно викласти на один тост в однаковій кількості салат, сир, огірки і курку.
  5. Накрити його другим тостом. Знову викласти інгредієнти в тій самій послідовності.
  6. Згори накрити третім тостом.
  7. Розрізати сендвіч по діагоналі на два трикутнички.

Вдалий варіант перекусу для пікніка на велику компанію: сендвіч простий і дуже поживний завдяки білковим інгредієнтам і авокадо – суперфуду, який замінить шкідливі соуси із синтетичними добавками.

4. Вівсяний рол

Час приготування: 20 хв
Орієнтовна вартість порції: 45 грн

Інгредієнти: вівсянка – 80 г; яйце – 2 шт.; кисломолочний сир – 100 г; томати – 50 г; зелень – 1 пучок; дрібка кунжуту; сіль; соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. У тарілку насипати вівсяні пластівці та додати яйця, все замішати, посолити і дати настоятися 15 хвилин.
  2. На розігріту сковорідку вилити «тісто» і розрівняти лопаткою, щоб вийшов млинець.
  3. Після появи золотистої скоринки перевернути і викласти зверху послідовно сир, томати, кунжут і зелень, посолити.
  4. Накрити кришкою на 2 хвилини.
  5. Загорнути млинець у трубочку і розрізати впоперек на три-чотири рівні частини.

Універсальний перекус, який може бути приготовлений на сніданок, обід чи вечерю – вирішувати тобі.

5. Енергетичний карамельний батончик з арахісом

Час приготування: 35 хв
Орієнтовна вартість порції: 35 грн

Інгредієнти: молоко 3,2% – 200 мл; цукор – 300 г; вершкове масло – 80 г; арахіс – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю вилити молоко, додати цукор. Мішати до повного розчинення цукру. Варити 20 хв на середньому вогні.
  2. У сотейник покласти цукор і, сильно не перемішуючи, варити на середньому вогні до утворення рідкої карамелі.
  3. Карамель готова. Її потрібно вилити в суміш молока і цукру, добре перемішати і варити ще 15 хв.
  4. Додати вершкове масло, попередньо розтоплене на сковорідці, та арахіс, перемішати, готову суміш викласти у форму і залишити в холодильнику на 3 години.
  5. Замерзлу плитку розламати або розрізати на шматочки.

Ну і як же без десерту! Зупиняєш себе, коли рука тягнеться за черговим печивцем чи квадратиком шоколадки? Тоді цей перекус точно для тебе.

Тепер ти сміливо можеш побажати творчих успіхів тітоньці в кіоску з пиріжками біля метро. Діставай сковорідку і переходь на бік добра і правильного харчування. Власноруч зроблені перекуси – не тільки бюджетний спосіб дотягнути до основного прийому їжі, але й можливість порадувати близьких, завести нових знайомих і навіть стати прикладом, викликати захоплення і надихати інших на подвиги. Смачного!

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus