Японський шеф-кухар винайшов морозиво, яке не тане

Морозиво

Шеф-кухар одного з японських ресторанів отримав доручення знайти застосування полуниці. В результаті чоловіку вдалося винайти морозиво, що не тане.

Згадані ягоди виростили в районах, постраждалих від землетрусу і цунамі в 2011 році. Жителі країни не хотіли купувати такий сумнівний продукт. Чоловік же додав полуницю у морозиво і помітив, що воно почало танути повільніше.

Науковці Канадзавського університету (Японія) дізналися про винахід шефа й узялися за дослідження диво-морозива. Вчені довели, що на таку незвичайну властивість впливають поліфеноли (хімічні сполуки, в молекулах яких містяться по кілька фенольних груп).

Згадані речовини перешкоджають поділу води й рослинних олій, що відбувається у звичайному морозиві при таненні. Тим часом страва з’явилася у продажі в Японії та користується там надзвичайною популярністю.

Нагадаємо, тайванські студенти створили ескімо із сотні зразків забруднених водойм.

Фото: pexels.com

Реклама

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus