У Нацуніверситеті харчових технологій обрали кращого сомельє України 2016

сомель

20 квітня на базі Національного університету харчових технологій відбувся Всеукраїнський конкурс «Кращий сомельє України 2016». Уже 16 років змагання проводить Асоціація сомельє України.

Конкурс стартував 8 квітня з відбіркових турів у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі й Одесі. 19 квітня у Києві відбувся півфінал конкурсу, до якого після відбіркового туру дійшли всього 13 осіб. Трьома фіналістами стали В’ячеслав Назарчук (Київ), Дмитро Саприкін (Харків) і Віталій Ларін (Київ).

Вів конкурс президент Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко. До складу журі ввійшли володарі титулу «Кращий сомельє» минулих років і представники виноробних компаній.

До глядацької аудиторії конкурсу долучилися слухачі сертифікатної програми «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» разом із викладачем програми, доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Мариною Білько та студенти спеціальності «Туризм» разом із завідувачем кафедри туристичного та готельного бізнесу, виконавчим директором Асоціації сприяння розвитку винного та гастрономічного туризму Дарією Басюк.

Конкурсанти змагалися у чотирьох конкурсах – подача гостям у ресторані ігристого вина й червоного вина, виправлення помилок у винній карті ресторану та дегустація алкогольних напоїв «всліпу».

Після підведення підсумків конкурсу журі визначило кращого сомельє України 2016. Ним став В’ячеслав Назарчук. Друге місце виборов Дмитро Саприкін, третє – Віталій Ларін. Асоціація сомельє України нагородила переможця сертифікатом на навчання у школі сомельє.

Фото: nuft.edu.ua

Реклама

Помилка в тексті? Виділи її, натисни Shift + Enter або клікни тут.

comments powered by Disqus